Caribbean Stud Poker

Caribbean Stud Poker е сосема поразличен од другите типови на покер. Во овој вид наместо секој играч да игра против себе, овде играчите играат против куќата (дилерот), односно казиното. За еден играч да освои рака во Caribbean Stud Poker, доволно е само да го победи дилерот. Влогот се става пред делењето на картите, потоа се делат по пет карти на секој од играчите и пет за дилерот и на крај кој играч има подобра рака од раката на дилерот, зема чипови според тоа која комбинација ја има.

Коментари