Категорија: APT

Диван Ле Рукс го освои главниот настан на АРТ Филипините

Од 254 играчи, Северно Африканецот Диван Ле Рукс триумфираше на главниот настан на АРТ Филипини. Ле Рукс освои парична награда од 197,000 американски долари откако го победи сонародникот Конрад Коетцер во фаснирачки еден-на-еден натпревар. Финалната маса стартуваше со преку ноќ чип лидерот Оливер Шпидел завршувајќи ја поголемата работа, елиминирајќи неколку играчи како Адам Монаган, Дејвид…

Потекло на АPT

APT, во превод Азиски турнир во покер, датира од 2006 година и е најголем турнир во покер во Азија. Најпрвиот настан е одржан во Сингапур, во Ноември 2006 под менаџмент на Сингапурскиот турнир во покер. Првиот оригинален турнир во покер е одржан во 2008 под организација на AsianLogic. Инспирирани од светскиот турнир во покер, покрај…