Упатство

Оваа категорија содржи кратко и препорачливо упатство за почетниците во покерот. Во неа се сместени сите видови на покер од кои многу од нив се играат на големите континентални и светски турнири.

Потоа, следува и јачината на картите која помага во одредувањето на најјаката комбинација во една рака на покерот.  На крајот следува терминологијата каде се опфатени многу од термините кои се користат во покерот, однсно овде е опфатен покерскиот сленг.

Коментари