Категорија: Играчи

Ален Канингем (Allen Cunningham)

Поранешен студент во инжинерство на Калифорнискиот факултет во Лос Анџелес. Роден е во 1977 година во Риверсајд, Калифорнија, а подоцна се преселува во Лас Вегас, Невада. Познат е по своите постапки и по својата игра на политички начин. За прв пат почнал да игра покер на 18 години во индиските казина. Тој е петкратен шампион…

Мен „Господарот“ Енгајен (Men “The Master” Nguyen)

Роден во 1954 година, во Фантиет, Виетнам, а живее во Бел Гарденс, Калифорнија. На 24 години побегнува од Јужен Виетнам каде што има финансирано дури 2 школи. Во Калифорнија поседува продавница за мебел и перални за алишта. Во неговата покерашка кариера има освоено 7 WSOP нараквици, 72 парични награди во износ од $3,140,780, додека пак…

Фреди Дииб (Freddy Deeb)

Фреди е еден од легендите на Circuit шампионатите во покер. Роден е во 1955 година во Бејрут, Либан, а живее во Лас Вегас, Невада и има 4 деца. Има учено механичко инженерство на државниот универзитет во Јута. Негово големо достигнување е во 2007 година кога стана шампион на $50,000 H.O.R.S.E. турнирот. Освен тоа има освоено…

Дојл Брaнсон (Doyle Brunson)

Роден е во 1933 година во Лонгворт, Тексас. Има докторирано по бизнис на Хардин-Симон универзитетот во Абилене, исто во Тексас. Многу често може да се види и на најголемите ќеш игри во Вегас. Има напишано неколку книги: “Super”, “System and Super”, “System 2” со кои сака да ги изрази стиловите на играње во покерот, и…