Категорија: LAPT

Почетоци на LAPT

LAPT или Латино Американски турнир во покер, својот почеток го забележи од 2008 година и се одржува секоја година во Латино Американскиот регион. Првата сезона во 2008 година е составена од три настани одржани во Бразил, Костарика и Уругвај. Подоцна во третата сезона, односно 2011 година, Костарика е заменета со Колумбија. Типично, LAPT се одржува…