Категорија: Сторија

Казина во кои досега се одржал светскиот турнир во покер WSOP

Значи како што е познато првиот голем турнир во покер се одржал во Лас Вегас, Невада во „Horseshoe“ казиното на Бени Бинион. Покрај ова казино подцна па се до сега, WSOP бил организиран и се организира и во следниве хотели.

Настанок на WSOP и неговиот прв шампион

WSOP (World Series of Poker) е турнир кој се одржува низ целиот свет. За прв пат е организиран во 1970 година од страна на Бени Бинион. На првиот турнир учествувале 7 до тогаш најпознати покераши во САД. Турнирот се одржувал во казиното „Horseshoe“. Но всушност тоа не бил натпревар во покер туку организаторот ги прашал…