Диван Ле Рукс го освои главниот настан на АРТ Филипините

Од 254 играчи, Северно Африканецот Диван Ле Рукс триумфираше на главниот настан на АРТ Филипини. Ле Рукс освои парична награда од 197,000 американски долари откако го победи сонародникот Конрад Коетцер во фаснирачки еден-на-еден натпревар.

Финалната маса стартуваше со преку ноќ чип лидерот Оливер Шпидел завршувајќи ја поголемата работа, елиминирајќи неколку играчи како Адам Монаган, Дејвид Стајки и Антонио Мартинс. Потоа Диван Ле Рукс го елиминираше Френклин Акфел пред Шпидел да ја прекине тригодишната доминација на Филипинците, елиминирајќи го Никандро Филарт.

Откако Хан Вок Ким испадна на 5то место, теророт на Шпидел заврши кога изгуби од Конрад Коетцер. Тогаш тој беше отсечен до 25,000 чипови, а завршниот удар го зададе Ле Рукс со што го елиминираше од турнирот.
На трето место заврши кинезот Рајан Хонг, а двата Северно Африкански сонародници ги заземаа првото и второто место.

Еве го исходот од финалната маса:

Final table payouts:
1st Divan Le Roux USD $197,000
2nd Conrad Coetzer USD $104,000
3rd Ryan Hong USD $49,000
4th Oliver Speidel USD $37,000
5th Han Wook Kim USD $30,800
6th Nicandro Filart USD $24,600
7th Franklin Acfalle USD $18,500
8th Antonio Martins USD $12,300
9th David Steicke USD $11,700
10th Adam Monaghan USD $10,450

Коментари