Категорија: EPT

Кристофер Бензимра ја освои осмата сезона на ЕРТ Шампион На Шампионите

Со 8 поминати сезони на  ЕРТ, натпреварите воодушевија повеќе од 80 шампиони. Тие доаѓаат од разни места, со разни позадини и банкарски сметки, но само неколку се Шампиони на Шампионите. Оваа недела, победникот на ЕРТ 6 Кристофер Бензимра стана еден од нив. Во последните неколку сезони, ЕРТ го организира Шампион на Шампионите настанот после големото…

EPT 8 Кампинон: Јаник Вранг го освои турнирот и заработи 640,000 евра

За разлика од другите настани оваа сезона, оваа финална маса беше навистина долга. Причината за тоа беше тоа што играчите имаа изедначен број на чипови и сте беа со големи амбиции за победа. Кога третиот ден се раздолжи на седум нивоа, намалувајќи го полето на 24, зема часови во споредба со финалето кое се одржа…

EPT8 Кампинон Ден 4: Распоредот на играчите

Останаа само уште 24 играчи на 8мата сезона од ЕРТ. Во доленаведената табела може да го видите распоредот на играчите, бројот на седиште за четвртиот ден и бројот на освоени чипови по третиот ден. Маса Бр. на седиште Играч Чипови 1 1 Panagiotis Gavriulidis 485,000 1 2 Jean-Philippe Rohr 664,000 1 3 Robin Ylitalo 1,221,000…

EPT8 Кампион: Останаа уште само 24 играчи по третиот ден на евро турнирот во покер

По напорната битка во третиот ден од европскиот турнир во покер, останаа само уште 24 натпреварувачи. Најзадоволен по вчерашниот ден е Јаник Вранг, кој моментално има 1,742,000 чипови и е чип лидер на турнирот. Но не е единствен играч кој има освоено над 1 милион чипови. Меѓу лидерите се наоѓа и Оливер Бускетс кој во…