Категорија: Забава

Quads vs Full House

Гас Хенсен и Даниел Неграну кои се сретнаа на High Stakes покерот, можеби го изиграа најголемиот пот во историјата на High Stakes. Вкупната сума на потот изнесуваше $575,500, а неа ја доби Гас. Во одреден момент Дени се мислеше дури и да се откаже од фул хаусот кој го имаше.

Борба помеѓу четири дами и четири деветки

На светскиот турнир во покер во 2011 година, на шестиот настан се случи доста ретка рака. Во неа учествуваа Тоби Луис кој направи покер со четири дами и Андру Робл, кој имаше покер со четири деветки. Според наведеното можете да заклучите кој го освои потот, но погледнете го следново видео за да видите како се…

All In на првата рака од турнирот

На WSOP во 2005 година Оливер Хадсон изгуби ол ин бет против Семи Фарха. Семи со своите кец и десетка го „испразни“ Оливер, кој, имаше две десетки. Иако и двајцата направија фул хаус, сепак Семи Фарха го освои потот. Еве видео, како сето тоа се одвиваше на масата.