Автор: kikac

Аубин Казалс освои еден од маратонските турнири одржани досега

Лас Вегас, Невада – Виртуелниот непознат покераш, Аубин Казалс го освои новиот турнир кој за прв пат беше претставен на WSOP во Лас Вегас – No-limit Hold’em Mixed Max со $5,000 учество. Казалс, 21 годишен онлајн покер играч ја освои најголемата сума од $480,564. Исто така и се закити со својата прва златна нараквица. Но…

Диван Ле Рукс го освои главниот настан на АРТ Филипините

Од 254 играчи, Северно Африканецот Диван Ле Рукс триумфираше на главниот настан на АРТ Филипини. Ле Рукс освои парична награда од 197,000 американски долари откако го победи сонародникот Конрад Коетцер во фаснирачки еден-на-еден натпревар. Финалната маса стартуваше со преку ноќ чип лидерот Оливер Шпидел завршувајќи ја поголемата работа, елиминирајќи неколку играчи како Адам Монаган, Дејвид…

Крис Бон го освои главниот WSOPC настан на HARRAH’S турнирот во Филаделфија

За разлика од минатогодишниот шампионат, оваа година главниот настан во HARRAH’S во Филаделфија содржаше голем број на професионалци како Енди Френкенбергер, Денис Филипс и Брајан Девоншајр. Како и да е, најголемата награда ја освои аматерот Кристофер Бон, кој си отиде дома со побогат буџет за $109,760 и WSOPC Main Event златен прстен. Бон е 49-годишен…

Кристофер Бензимра ја освои осмата сезона на ЕРТ Шампион На Шампионите

Со 8 поминати сезони на  ЕРТ, натпреварите воодушевија повеќе од 80 шампиони. Тие доаѓаат од разни места, со разни позадини и банкарски сметки, но само неколку се Шампиони на Шампионите. Оваа недела, победникот на ЕРТ 6 Кристофер Бензимра стана еден од нив. Во последните неколку сезони, ЕРТ го организира Шампион на Шампионите настанот после големото…