Потекло на АPT

APT, во превод Азиски турнир во покер, датира од 2006 година и е најголем турнир во покер во Азија. Најпрвиот настан е одржан во Сингапур, во Ноември 2006 под менаџмент на Сингапурскиот турнир во покер. Првиот оригинален турнир во покер е одржан во 2008 под организација на AsianLogic. Инспирирани од светскиот турнир во покер, покрај кој добива и голема популарност од година за година, стекнува голема почит и настојува да добие светско признание поради професионалната организација и прикажаното големо искуство во покер во Азија.

Како резултат на тоа Азискиот турнир на покер продолжува да се одржува секоја година и всушност има голем број на учесници кој највеќето се од Азија но полека, почнуваат и учесници од други континенти. Оваа година АРТ ќе зема замав во најпопуларните места за покер во Азија, вклучувајќи ги Макао и Филипините. Со цел уште повеќе да го развие покерот во Азија, АРТ одржува помали, но и повеќе настани сместени на различни локации простирајќи се низ цела Азија.

Коментари