Почетоци на LAPT

LAPT или Латино Американски турнир во покер, својот почеток го забележи од 2008 година и се одржува секоја година во Латино Американскиот регион. Првата сезона во 2008 година е составена од три настани одржани во Бразил, Костарика и Уругвај. Подоцна во третата сезона, односно 2011 година, Костарика е заменета со Колумбија.

Типично, LAPT се одржува 4 дена, а вредноста за учество се движи од 1,000 до 10,000 долари. Секој настан започнува со 10,000 липови, 60-минутни нивоа и постепено покачување на блинди.

Овој континентален турнир е подржан од светскиот сајт за онлајн покер, преку кој некои од онлајн играчите добиваат бесплатно учество, некои добиваат слободно место, со тоа и платени патни трошоци или можат да ги потрошат T$ (турнирските долари) заработени на PokerStars.

Наградниот фонд на LAPT се движи од најмала добивка од 150,000 долари до најголема, околу 400,000 долари.

Коментари