Категорија: Играчи

Фил Хелмјут (Phil Hellmuth)

Фил Хелмјут (Phil Hellmuth) е еден од професионалните покераши кои има заработено најголема сума на пари досега на WSOP (World Series of Poker), која изнесува дури 7,842,129 американски долари. Има освоено 11 нараквици и 85 парични награди. Роден е на 16 јули 1964 година во Медисон, Висконсин, а живее во Пало Алто во Калифорнија. Го…