Фил Хелмјут (Phil Hellmuth)

Фил Хелмјут (Phil Hellmuth) е еден од професионалните покераши кои има заработено најголема сума на пари досега на WSOP (World Series of Poker), која изнесува дури 7,842,129 американски долари. Има освоено 11 нараквици и 85 парични награди.
Роден е на 16 јули 1964 година во Медисон, Висконсин, а живее во Пало Алто во Калифорнија.
Го има постигнато 19 годишниот рекорд во освојување на WSOP турнирот. На само 24 години победил и се запишал како најмлад победник на овој турнир се до 2008 година, кога рекордот бил срушен од страна на Питер Истгејт (Peter Eastgate) кој го освоил турнирот на 22 годишна возраст.

Коментари