WSOP 2010

Во 2011 година се одржа 41-от светски турнир во покер. Турнирот се одвиваше во Rio All Suite Hotel and Casino во Лас Вегас, Невада, кој започна на 28 мај, а заврши на 17 јули, 2011 година. Имаше 57 натпреварувања кои завршуваат со $10,000 „Главен настан“.
Забележителна промена од 2009 година беше $50,000 бај-ин турнирот. Од 2006 до 2009 година беше H.O.R.S.E. настанот каде се играло повеќе видови на покер и биле лимитирани. Во 2010 година стана „8-игри“ турнир, ротирајќи помеѓу петте H.O.R.S.E. игри (No limit hold’em, pot-limit Hi-Omaha и лимитирана 2-7 трупло влечење. Она што останало од 2006 година е тоа што на финалната маса на H.O.R.S.E. настанот се игра No Limit Texas Hold’em.

Во следнава табела ви се претставени учесниците на финалната маса на главниот настан, како и нивните завршни место со добиениот износ на парична награда.

Место
Играч
Награда
1st Jonathan Duhamel $8,944,310
2nd John Racener $5,545,955
3rd Joseph Cheong $4,130,049
4th Filippo Candio $3,092,545
5th Michael Mizrachi $2,332,992
6th John Dolan $1,772,959
7th Jason Senti $1,356,720
8th Matthew Jarvis $1,045,743
9th Cuong Soi Nguyen $811,823

 

Коментари