Автор: kikac

Фил Ајви (Phil Ivey)

Фил Ајви (Phil Ivey) роден во 1976 во Риверсајт, Калифорнија, а живее во Лас Вегас, Невада. Слободно кажано тој се смета за најдобар покераш во светот. За само 45 години има освоено 8 WSOP нараквици, 42 WSOP парични награди со вкупен износ од 5,294,840 американски долари. Во 2005 година е именуван како играч на годината во…

Џони Чен (Johnny Chan)

Џони Чен (Johnny Chan) е еден од најдобрите светски покераши. Има освоено 10 WSOP нараквици, 44 WSOP парични награди со вкупен износ од 4,322,593 американски долари. Роден е во Кантон во Кина, а живее во Серитос, Калифорнија. Во 1987 и 1988 е шампион во главниот настан на WSOP (World Series of Poker Main Event) и…

Фил Хелмјут (Phil Hellmuth)

Фил Хелмјут (Phil Hellmuth) е еден од професионалните покераши кои има заработено најголема сума на пари досега на WSOP (World Series of Poker), која изнесува дури 7,842,129 американски долари. Има освоено 11 нараквици и 85 парични награди. Роден е на 16 јули 1964 година во Медисон, Висконсин, а живее во Пало Алто во Калифорнија. Го…