Автор: kikac

Вложување после четвртата и петата улица

Вовед Со текот на времето, со стигнувањето на раката до четвртата и петата улица, твојата игра ќе зависи од помалку генерални принципи и  повеќе специфични тактики според ситуацијата. Ќе почнеш да ја вреднуваш силата на твојата рака, силата на рацете на противниците, твојата позиција, нивниот стил на игра и нивното мислење за твојата игра, бројот …

Вложување после флопот

Вовед Флопот е многу битен момент во покерот. Со него се покажуваат 60% од картите на масата. Уште од флопот можеш да добиеш доминантна рака. На крајот од турнирот тој и не е толку битен бидејќи блиндите се многу поголеми отколку на почетокот на турнирот, каде е многу битно да се донесе правата одлука (зголемување,…

Вложување пред Флопот (Првата улица)

Вовед Секоја рака после делењето на картите во No Limit Hold’em покерот започнува со вложување пред флопот. Овде можете да вложувате ако имате јаки карти, да се откажете ако имате слаби карти, да ја следите блиндата (почетниот задолжителен влог) ако имате средни карти или да открадете некој чип, односно да блефирате. Откако ќе излезе флопот,…

Коефициент на потот и анализа на рацете

Секое успешно обложување е базирано на една основна идеја – да се направи добар облог ако е добар коефициентот. Овде спаѓаат два клучни факти: 1. Колкава е шансата за да го освоиш влогот? 2. Колкав е коефициентот на добивка ако добиеш? Кога коефициентот на добивка е поголем од шансата за освојување на добивката, тогаш имаш…