Крис „Исус“ Фергусон (Chris “Jesus” Ferguson)

Крис „Исус“ Фергусон (Chris “Jesus” Ferguson), e роден во 1963 година во Лос Анџелес, Калифорнија. Во 2000 година го има освено главниот настан во WSOP.
Крис има стекнато докторат во копмјутерско инженерство и помогнал при изработката на Фул Тилт Покер (Full Tilt Poker). Има освоено 5 WSOP нараквици и 63 парични награди со вкупен износ од 4,068,477 америкнаски долари.

Коментари