Скоти Енгајен (Scotty Nguyen)

Скоти Енгајен (Scotty Nguyen) e исто така врвен покераш кој има освоено 5 WSOP бразлетни и 40 парични награди вредни 4,851,652 американски долари. Роден е во На Транг, Виетнам. На 14 годишна возраст Скоти се има преселено од Виетнам во Лос Анџелес, Калифорнија, каде во раните 20-ти години од неговиот живот тој играл и делел покер близу казината во Јужна Калифорнија. Неговата професионална кариера ја започнал во 1988-1989 година во мали покер игри во Лас Вегас, додека неговиот прв WSOP турнир бил во 1995 година. Toj e шампион на главниот настан во WSOP во 2005 година. Исто така се има стекнато и со светска шампионска титула на $50,000 H.O.R.S.E. шампионат.
Се смета како покераш кој има освоено најголема сума на пари на еден турнир.

Коментари