ТиЏеј Клутиер (TJ Cloutier)

ТиЏеј Клутиер (TJ Cloutier) исто така се рангира меѓу најдобрите покераши во светот.
Роден е во 1939 година и е меѓу најстарите играчи кои сеуште се натпреваруваат. Роден е во Албани, Тексас, а живее во Ричардсон, исто во Тексас. Како помлад играл во рагби тимот на колеџот Беркели и во Канадската рагби лига.
За време на покерашката кариера има освоено 6 WSOP нараквици, 58 WSOP парични награди со вкупна заработка од 4,373,963 американски долари.

Коментари