Споменувања

WSOP 2012

WSOP 2012 е 43-то издание на најпознатиот светски турнир во покер кој ќе се одржува од 27 мај до 16 јуни 2012 година во „Рио“ казиното во Лас Вегас, Невада. Турнирот ќе содржи 61 настан од кој последниот „Главен настан“ ќе се одржи од 7 до 16 јули.   # Настан 1 $500 Casino Employees…

WSOP 2011

Во 2011 година се одржа 42-от светски турнир во покер. Турнирот се одвиваше во Rio All Suite Hotel and Casino во Лас Вегас, Невада, кој започна на 31 мај, а заврши на 19 јули, 2011 година. Имаше 59 натпреварувања за бразлетни, почнувајќи од националниот шампионат и завршувајќи со $10,000 без лимит Hold’em покер (познат како…

WSOP 2010

Во 2011 година се одржа 41-от светски турнир во покер. Турнирот се одвиваше во Rio All Suite Hotel and Casino во Лас Вегас, Невада, кој започна на 28 мај, а заврши на 17 јули, 2011 година. Имаше 57 натпреварувања кои завршуваат со $10,000 „Главен настан“. Забележителна промена од 2009 година беше $50,000 бај-ин турнирот. Од…

Антонио Есфандиари (Antonio Esfandiari)

Антонио Есфандиари (Antonio Esfandiari) или познат како „магионичарот“ е исто така врвен покераш. Роден е во Иран, а подоцна се преселил во Лас Вегас. На 21 година го напуштил факултет за да се бави со магионичарство, од каде потекнува и неговиот прекар „магионичарот“. Неколку години подоцна почнал да се занимава со покерот. Има освоено 1…