Антонио Есфандиари (Antonio Esfandiari)

Антонио Есфандиари (Antonio Esfandiari) или познат како „магионичарот“ е исто така врвен покераш. Роден е во Иран, а подоцна се преселил во Лас Вегас. На 21 година го напуштил факултет за да се бави со магионичарство, од каде потекнува и неговиот прекар „магионичарот“. Неколку години подоцна почнал да се занимава со покерот.
Има освоено 1 WSOP нараквица и 11 парични награди со износ од 825,043 долари.
Глуми во филмот „Deal“ во 2008 година заедно со Фил Лак, Јенифер Тили, Винсент Ван Патен, Грег Рејмер и други.

Коментари