Ален Канингем (Allen Cunningham)

Поранешен студент во инжинерство на Калифорнискиот факултет во Лос Анџелес. Роден е во 1977 година во Риверсајд, Калифорнија, а подоцна се преселува во Лас Вегас, Невада. Познат е по своите постапки и по својата игра на политички начин. За прв пат почнал да игра покер на 18 години во индиските казина. Тој е петкратен шампион на WSOP и во 2005 година е прогласен за Играч на годината. Има освоено 5 WSOP нараквици и 44 парични награди со вкупна сума од $6,858,680, додека на Circuit шампионатите има освоено 5 награди со износ од $641,547.

Коментари