Даниел Неграну (Daniel Negreanu)

Можеби еден од најинтересните покераши во светот, а воедно и меѓу најдобрите. Роден е во 1974 година  во Торонто, Канада во романско семејство. Ja напуштил последната година од висока школа, за професионално да се бави со покер. Неговиот прв голем турнир бил во 1997 година на 21 годишна возраст на светското покер финале во Фоксвуд. Две години подоцна го освоил американскиот покер шампионат во Атлантик сити и WSOP $2,000 пот лимит. Со неговите достигнувања до 24 годишна возраст го добил прекарот „покерашко дете“.
Тој завршил втор на покер сериите во Европа во 2009 каде изгубил од Бери Шулман.
Има освоено 4 нараквици, 51 парична награда со вкупен износ од 3,634,251 американски долари.

Коментари