Дојл Брaнсон (Doyle Brunson)

Роден е во 1933 година во Лонгворт, Тексас. Има докторирано по бизнис на Хардин-Симон универзитетот во Абилене, исто во Тексас. Многу често може да се види и на најголемите ќеш игри во Вегас. Има напишано неколку книги: “Super”, “System and Super”, “System 2” со кои сака да ги изрази стиловите на играње во покерот, и посакува да открива нови стилови кои ќе ги вметне во една од неговите книги. Во 1988 година, на 54 годишна возраст бил на WSOP таблата за слава (hall of fame) .
Се наоѓа на второто место со 10 освоени бразлетни, веднаш за славниот Фил Хелмјут. Има освоено 34 парични награди на WSOP со вкупен износ од $2,945,053.

Коментари