Joe Kuether победи на главниот настан на Harrah’s Rincon турнирот

Главниот настан на турнирот на Harrah’s Rincon кој заврши на 26 март оваа година, забележи нов шампион. Џо Кутер го освои својот прв златен прстен и $111,104 парична награда.

На првиот ден, Џо пристигнал на турнирот дури после 4 часа, но и покрај тоа до крајот на денот тој имал повеќе од просечната сума на чипови.
По вториот ден, Кутер не само што го издржа, туку и покрај разочарувањето на WSOP колото пред 2 месеци завршувајќи на 7мо место, тој стаса до финалната маса пристигнал како 5то рангиран во бројот на чипови. На финалната маса го избрка и живата покерска легенда Фреди Диб.
По освојувањето на турнирот, изјави дека победата била очекувана.

Учеството на главниот шампионат изнсуваше 1,600 американски долари, а на него се играше No-Limit тексас холдем покер и на него учествуваа 332 играчи. Вкупниот награден фонт беше $483,060 и награда добија играчите кои завршиле до 36то место на турнирот. Оние кои освоија парични награди, исто така заработија и поени за WSOP колото на националниот шампионат.
Меѓу оние кои ќешираа беше и четирикратниот освојувач на златниот прстен на WSOP колото, Александру Масек.

Турнирот траеше три дена, а бројот на играчи се намали на половина уште во првиот ден. Вториот ден избркал 158 луѓе, а останатите 9 играчи продолжија да ги покажуваат своите покерски способности на третиот ден кога се одигра и финалната маса.

Откако Рејмон Дандреа си отиде како 10то рангиран, Фреди Диб влезе како чип лидер на финалната маса со вкупен износ од $1,200,000 во чипови.

 

Еве ви го распоредот на седишта:

Седиште 1: Chris Cronin (Gilbert, AZ) – $285,000 во чипови
Седиште 2: Ryan Buckholtz (Studio City, CA) – $413,000 во чипови
Седиште 3: Freddy Deeb (Las Vegas, NV) – $1,200,000 во чипови
Седиште 4: Joe Kuether (Elm Grove, WI) – $781,000 во чипови
Седиште 5: Ryan Gentry (San Diego, CA) – $860,000 во чипови
Седиште 6: Leroy “Ty” Spires (Las Cruces, NM) – $1,150,000 во чипови
Седиште 7: David Funkhouser (Los Angeles, CA) – $968,000 во чипови
Седиште 8: Stephen Plache (Manhattan Beach, CA) – $625,000 во чипови
Седиште 9: Chris Bratene (Temecula, CA) – $377,000 во чипови

 

А еве го и ранкот на последните деветмина и освоената сума:

1во место: Joe Kuether со освоени 111,104 долари и златен прстен
2ро место: Chris Cronin со освоени 68,686 долари
3то место: Rayan Gentry со освоени 50,108 долари
4то место: Freddy Deeb со освоени 37,167 долари
5то место: David Funkhouser со освоени 28,998 долари
6то место: Leroy Spires со освоени 20,142 долари
7мо место: Chris Bratene со освоени 15,648 долари
8мо место: Stephen Plache со освоени 11,785 долари и,
9то место: Ryan Buckholtz со освоени 8,986 долари

Коментари