Фреди Дииб (Freddy Deeb)

Фреди е еден од легендите на Circuit шампионатите во покер. Роден е во 1955 година во Бејрут, Либан, а живее во Лас Вегас, Невада и има 4 деца. Има учено механичко инженерство на државниот универзитет во Јута. Негово големо достигнување е во 2007 година кога стана шампион на $50,000 H.O.R.S.E. турнирот. Освен тоа има освоено и 2 бразлетни и 35 парични награди на WSOP во износ од $3,603,124. Има освоено и 2 Circuit турнири со вкупна сума од $208,977.

Коментари