Видови на покер

Видови на покер

Кои видови на Покер ги имаме?

Read More

Јачина на картите

Јачина на картите

Во покерот постојат правила на игра и јачина на картите, односно јачина на нивното комбинирање.

Read More

Tерминологија

Tерминологија

Терминолошки изрази кои се користат при играње Покер

Read More

Фил Ајви (Phil Ivey)

Фил Ајви (Phil Ivey) роден во 1976 во Риверсајт, Калифорнија, а живее во Лас Вегас, Невада. Слободно кажано тој се смета за најдобар покераш во светот. За само 45 години има освоено 8 WSOP нараквици, 42 WSOP парични награди со вкупен износ од 5,294,840 американски долари. Во 2005 година е именуван како играч на годината во…

Џони Чен (Johnny Chan)

Џони Чен (Johnny Chan) е еден од најдобрите светски покераши. Има освоено 10 WSOP нараквици, 44 WSOP парични награди со вкупен износ од 4,322,593 американски долари. Роден е во Кантон во Кина, а живее во Серитос, Калифорнија. Во 1987 и 1988 е шампион во главниот настан на WSOP (World Series of Poker Main Event) и…

Фил Хелмјут (Phil Hellmuth)

Фил Хелмјут (Phil Hellmuth) е еден од професионалните покераши кои има заработено најголема сума на пари досега на WSOP (World Series of Poker), која изнесува дури 7,842,129 американски долари. Има освоено 11 нараквици и 85 парични награди. Роден е на 16 јули 1964 година во Медисон, Висконсин, а живее во Пало Алто во Калифорнија. Го…