Категорија: Играчи

Антонио Есфандиари (Antonio Esfandiari)

Антонио Есфандиари (Antonio Esfandiari) или познат како „магионичарот“ е исто така врвен покераш. Роден е во Иран, а подоцна се преселил во Лас Вегас. На 21 година го напуштил факултет за да се бави со магионичарство, од каде потекнува и неговиот прекар „магионичарот“. Неколку години подоцна почнал да се занимава со покерот. Има освоено 1…

Даниел Неграну (Daniel Negreanu)

Можеби еден од најинтересните покераши во светот, а воедно и меѓу најдобрите. Роден е во 1974 година  во Торонто, Канада во романско семејство. Ja напуштил последната година од висока школа, за професионално да се бави со покер. Неговиот прв голем турнир бил во 1997 година на 21 годишна возраст на светското покер финале во Фоксвуд.…

Тед Форест (Ted Forrest)

Роден во 1964 година во Сајракјус, Њу Јорк. Работил како хотелски чувар во Аризона. Се откажал од факултетот за да почне професионално да се бави со покер. Има освоено 5 WSOP нараквици и 24 парични награди во вредност од 1,723,739 долари.

Скоти Енгајен (Scotty Nguyen)

Скоти Енгајен (Scotty Nguyen) e исто така врвен покераш кој има освоено 5 WSOP бразлетни и 40 парични награди вредни 4,851,652 американски долари. Роден е во На Транг, Виетнам. На 14 годишна возраст Скоти се има преселено од Виетнам во Лос Анџелес, Калифорнија, каде во раните 20-ти години од неговиот живот тој играл и делел…